“Under the Dome – Sæson 2”

dome 1

Efter en højdramatisk afslutning på første sæson af “Under the Dome”, som er baseret på en roman af Stephen King, fortsætter anden sæson, hvor den første slap…

Det hele er dog langt mere forudsigeligt her i anden sæson, og overraskelserne udebliver i en grad, som gør, at man ikke på samme måde bliver draget af serien, som man gjorde med de første 13 afsnit…  Efter en god start udvikler anden sæson sig hurtigt til at blive en lettere plat og irriterende serie, hvor man efterhånden får smidt så mange forskellige forviklinger og uforklarlige fænomener ind i handlingen, at man slet og ret bliver en smule træt af, at der ingen forklaring kommer til noget af det…  Derudover har de medvirkende altid en plan på hånden, som de iværksætter, men som de også ret hurtigt bliver nødt til at opgive igen eller forkaste, da de møder modstand, som de ikke lige havde kalkuleret med…

dome 2

Serien handler om det lille samfund Chester’s Mill, som af uforklarlige årsager er blevet indkapslet af en uigennemtrængelig kuppel – og dermed afskåret fra resten af omverdenen…  De implicerede indbyggere bliver sat på en hård prøve i forhold til at skulle klare sig selv, og især bliver det psykiske pres på dem i stigende grad større, da man desperat og uforstående prøver at finde ud af, hvorfor man pludselig er blevet en del af en tilsyneladende kosmisk plan, som tjener et højere formål…

Karaktererne udvikler sig i mange retninger – og det er et af de største minusser ved serien…  Lige som man troede, at man vidste, hvor de forskellige var på vej hen, så ændrer hele billedet sig – Og det er ikke gjort særligt raffineret… For det kunne i bund og grund sagtens have været meningen, at man kunne give filmen et nuanceret afsæt ved konstant at dreje karaktererne i uforudsigelige retninger, men det er bestemt ikke tilfældet, som jeg oplever det…

dome 3

Det ender med, at man nærmest bliver ligeglad med de fleste af karaktererne…  Ingen af dem er specielt sympatiske og værst af alt er de ikke særlig troværdigt fremstillet i forhold til den måde, som de interagerer med hinanden på…

Man kan sige meget om Stephen King og hans mange-årige forfatterskab, men “Under the Dome” har ikke spundet den samme succes, som andre af hans romaner har…  Jeg kværnede mig igennem den over 1000-siders tykke roman, da den i 2010 udkom på dansk…  Jeg var ikke synderligt begejstret for den udvikling, som romanen gennemgik undervejs, men alligevel var jeg nysgerrig nok til at hoppe på TV-serien…  Denne har en del afvigelser fra den oprindelige grund-idé, men har overordnet set holdt sig til, hvad Stephen King oprindeligt har tænkt…

dome 4

Jeg bliver desværre ikke hængende for at se den afsluttende tredje sæson – Da har anden sæson desværre skuffet mig mere end skaffet mig fornøjelig glæde…  Så med 26 ud af 39 afsnit slukker og lukker jeg for “Under the Dome”, og kaster mig i stedet ud i en ny og (forhåbentlig) spændende serie…

“Under the Dome – Sæson 2” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar