“Det tårnhøje helvede”

tower 1

“The towering inferno” eller “Det tårnhøje helvede”, som den bliver kaldt på dansk, er en lang klassisk katastrofe-film med en stjernerolle-besætning, som der ikke er så meget at sige om…

tower 2
Som barn så jeg glædeligt Steve McQueen og Paul Newman udfolde sig som menneskelige helte i denne ganske underholdende, jævnt spændende og dramatiske film, hvor et gigantisk højhus på over 130 etager bryder i brand, imens en åbningsfest foregår på den allerøverste etage… Paul Newman spiller arkitekten bag bygningen og Steve McQueen spiller den øverstbefalende brandmand, som begge to er handlekraftige i forhold til at få bugt med branden og få reddet de mange mennesker ud af flammehavet, der bliver større og større jo længere tid der går…

tower 3
2 timer og tre kvarter lang er filmen, og det er egentlig ikke for meget, for der sker noget hele tiden… Dog er filmen ældet lidt med tiden og meget af det, som sker, er forudsigeligt… Stadigvæk er det dog en klassiker, som filmelskere bør kaste sig over, da den i sin tid var med til at sætte standarden for den bølge af katastrofefilm, som væltede ud fra Hollywood i 1970’erne…
Jeg nød gensynet med filmen og måske nok især fordi mine børn så med og oplevede det samme, som jeg gjorde, da jeg så filmen som barn…
“Det tårnhøje helvede” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar