“Into the Woods”

into 1

Jeg havde høje forventninger til Disney’s eventyr-baserede musical “Into the Woods” med Meryl Streep i en af de mest fremtrædende roller som den onde heks…  Høje forventninger netop fordi det var Disney, som stod bag projektet og høje forventninger netop fordi Meryl Streep har en formidabel måde at udtrykke sig på, når hun optræder i det visuelle medie, (hvor sammenligningen er uforlignelig i den romantiske musical “Mamma Mia!”, der baserer sig på ABBA’s forrygende musik)…  Høje forventninger, som desværre ikke kunne blive indfriet i en højere grad end blot på det middelmådige plan…

Indfrielsen af de høje forventninger udeblev netop fordi filmen taber pusten halvvejs, hvor den nærmest i blinde famler efter at komme tilbage på sporet, hvor den rent overordnet set og rent handlingsmæssigt er kommet ud på et skråplan…

into 2

Filmen starter flot ud med en forrygende introduktion af de forskellige medvirkende i filmen, hvor det tekniske fungerer, hvor det musiske er en ren fornøjelse at lytte til og hvor man i den grad bliver fortryllet af de blændende billeder, som løber over skærmen, og hvor hele herligheden smelter sammen i en helhed, hvor man virkelig imponeres…  Denne intro er lang – Dog ikke overdrevet lang, men lang og fyldig, hvilket bare får én til at ønske sig mere af det samme…  Dog fader det fortryllende og det forblændende stille og roligt ud, og cirka midtvejs i filmen opstår det første klimaks, som efter min mening bare skulle have sat punktum for filmen…  Man vælger dog at fortsætte, hvor man drejer handlingen og hurtigt opfinder en ny fare, som bringer alle de medvirkende ud i nye alvorlige kriser, som skal løses…  Det er her filmen krakelerer – Det er her filmens handling går i stå, og med handlingen går musikken også i stå…!  Man undrer sig over, hvor det eventyrlige, der startede så flot ud, pludselig er blevet af og forsvundet hen, og i bund og grund ærgrer man sig en del over, at filmen tager denne drejning…

into 5

Nu skal det dog ikke lyde som om, at “Into the Woods” er en dårlig film, for så ringe er den heller ikke – Det er bare så markant ærgerligt, at den ikke kan holde det niveau, som den så flot lægger ud med…  I første halvdel er musikken forrygende og meget iørefaldende, hvor der bliver blændet op for det helt store set-up i forhold til rent kvalitativt at forføre publikum ind i eventyret univers…

I eventyrets verden er en betydningsfuld kvinde blevet forvandlet til en heks, og kun ved at få samlet fire magiske genstande sammen kan forbandelsen ophæves…  Denne opgave tilfalder en stakkels bager-mester, som der på ingen måde er noget særligt helte-agtigt over…  Han skal således både konfrontere Den Lille Rødhætte, Rapunzel, som sidder indespærret i et tårn, Askepot og den unge Hans, som er sendt afsted for at sælge familiens eneste ko…

into 3

Det, der absolut fungerer allerbedst i filmen, er som nævnt den lange indledning, hvor man bliver introduceret for alle de medvirkende figurer, og hvor man bliver præsenteret for selve problemstillingen…  Sangene, musikken, billederne og selve iscenesættelsen er forrygende, og de medvirkende leverer overbevisende og interessante præstationer, hvor især Meryl Streep, Anna Kendrick og Lila Crawford brænder igennem med absolut størst indlevelse…  Deres fremtræden og deres sang er i ordets bogstaveligste forstand smukt arrangeret og fremført, hvilket giver en betydningsfuld dimension til filmens helhed – og hvor filmen dermed sagt ikke havde været den samme uden at netop disse personligheder havde tiltrådt disse roller…  I en kort birolle ses Johnny Depp, som også giver den fuld gas med en nonchalant præstation…

into 4

Alt i alt ender filmen med at blive en middelmådig oplevelse, og begrundelsen herfor er nævnt ovenfor…  Jeg mener dog, at man på ingen måde må snyde sig selv for den første halvdel, der ubetinget udgør et af de mest betydningsfulde øjeblikke for filmisk kunstnerisk udfoldelse på film i 2014…

“Into the Woods” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar