“Poltergeist” (2015)

polter 4

Kunne man andet end glæde sig rigtig rigtig meget til at opleve genindspilningen af én af de absolut bedste gyserfilm, der nogensinde er lavet…?  Da der blev bebudet, at “Poltergeist” skulle genindspilles, og at Sam Raimi skulle lægge navn til filmens produktion, så var jeg da straks jublende glad…  Det kunne da kun gå godt…  (Men sådan gik det ikke).

 

I de senere år er der forsøgt med en række genindspilninger af forskellige klassiske gyser-film fra 70’erne og 80’erne…  (Både “Fredag d. 13.”, “Halloween”, “Morderisk mareridt”, “Prom night”, “Evil dead” og selveste “Motorsavsmassakren” har været igennem møllen)…  De fleste af dem er dog ikke specielt vellykkede, og det skyldes især, at det i genindspilningerne ikke er lykkedes at genskabe den stemning, der præger de originale film…  Med “Poltergeist” er det helt på samme måde – Her er det på ingen måde lykkedes at genskabe den eventyrlige, tryllebindende og fascinerende stemning fra den originale film, (men det er heller ikke lykkedes i hverken den første eller den anden fortsættelse af den første film)…  Måske kunne det skyldes, at selveste Steven Spielberg i stor grad havde en kæmpe finger med i spillet, da “Poltergeist” skulle indspilles – og hvis nogen formår at skabe eventyr, at tryllebinde og at fascinere sit publikum, så er det da helt klart og uden tvivl Steven Spielberg…

polter 3

Når man kigger isoleret på den nye “Poltergeist”, så er det slet ikke nogen dårlig film, men der er heller ingen elementer eller faktorer i filmen, som gør, at man kommer op at ringe over den…  Historien er den samme – den vi kender – og der er ikke nogen overraskelser eller nytænkende manuskriptændringer…  Man kan dog sige, at filmen sætter fra lige fra starten af, og den er derfor – i modsætning til så mange andre gyser-film – det man kan kalde for i gang med at skræmme publikum helt fra begyndelsen af…  Stille og roligt bliver det afsløret, at familien er flyttet ind i et hjemsøgt hus, hvor en poltergeist vil jage dem en skræk i livet med sine onde hensigter…  Et par spiritualister bliver tilkaldt, og så er kampen for alvor i gang…

polter 2

Det er på alle måder brandærgerligt, at man ikke formår at få mere ud af “Poltergeist”, end man gør…  Desværre er det en skuffelse, selvom filmen ikke er dårlig – og ja, det lyder som en vildt mærkelig selvmodsigelse…  Der, hvor den fejler allermest, er på selve det indholdsmæssige – Her er den simpelthen ikke uhyggelig nok og langt fra så dybdegående, som man nok kunne forvente…  Desuden var det en kæmpe fejl, at man i optakten til udgivelsen af denne længe ventede genindspilning, fik nævnt en hel masse om, at man ville få en oplevelse af noget banebrydende, noget helt nyt inden for genren og en uhyggelig oplevelse, som man ellers aldrig har fået det før…  Dette har udelukkende været salgsgas – og er bestemt ikke noget, som jeg vil lytte til eller tage alvorligt en anden gang…

polter 1

Som nævnt er “Poltergeist” anno 2015 ikke en helt dårlig film, men den kan ikke andet end blive sammenlignet med den originale – og her taber den stort…

“Poltergeist” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar