“Dear John”

dear 1

“Dear John” med Channing Tatum og Amanda Seyfried er en følelsesladet kærlighedshistorie, hvor man kan lære rigtig meget om livet…
John er en amerikansk soldat, som er hjemme på orlov fra tjenesten. I de 2 uger forelsker han sig i en ung pige, og da virkeligheden kommer tæt på og John igen skal afsted, bliver det ikke let… Deres spæde kærlighed kommer i den grad på prøve – og det store spørgsmål er, om de kan bevare gnisten…
Der er lavet et hav af film i stil med “Dear John”… Rigtig mange af dem er noget værre bras og en del lander i den gode ende, og bliver fortalt med den rigtige indlevelse, hvor følelserne kommer helt ud og rammer publikum lige i hjertekulen… “Dear John” hører til sidstnævnte, og det skyldes især instruktør Lasse Hallströms på mange måder magiske evne til at bygge en historie op, så den bliver vedkommende og relevant, frem for bare at blive en tom og tynd omgang pladder…

dear 2
Channing Tatum har på ganske kort tid opnået stjernestatus i Hollywood og er på ingen tid blevet et af de største navne inden for branchen… Pigerne falder på stribe over hans charme og ikke mindst over hans veltrænede krop – men hans evne som skuespiller er bestemt heller ikke ringe – Han formår faktisk at hæve filmen op på et niveau over pladder-romantikken, netop fordi han bruger sin indlevelsesevne i rollen som John, der må kæmpe med frustrationer på hjemmefronten og i kærlighedslivet, og samtidig få sin karriere hos militæret til at fungere…
Personskildringen i “Dear John” er interessant – Her er ingen hule karakterer… Man kommer ind under huden på (især) de to førende hovedroller… Men ydermere bliver man fanget af historien, fordi den overrasker og udvikler sig uforudsigeligt – og så er jeg noget betaget af den livsviden, der bliver skildret gennem filmen… Her rammer den virkelig plet… Livet gør sommetider ondt og man må kæmpe for at få tingene til at fungere… Sommetider er det, som man har med i bagagen, også med til at der opstår misforståelser, skænderier eller sågar perioder med ensomhed og frustrationer – men filmen viser, at der til livets svære sider altid kan findes en løsning eller en udvej, men at den ikke altid er nem og ligetil… Sommetider må løsningen på tingene modnes før den bærer frugt… Man skal bare ikke give op, selv om det gør ondt…

dear 4
Som nævnt, så hører “Dear John” til blandt de bedre film i genren – Jeg har personligt set dem bedre end denne, men der er ingen tvivl om, at man ikke går fejl af “Dear John”… Indtrykket fra filmen (og fra følelsesladede film generelt) afhænger rigtig meget af, hvad man i forvejen selv har med i bagagen – og hvis man er et ungt menneske, som skal til at træde ud på livets alvorlige vej, så vil “Dear John” ganske givet og uden tvivl fylde bagagen op med tanker om, hvordan man skal tackle de udfordringer, som man kommer til at møde…
Tak til Lasse Hallström og til forfatter Nicholas Sparks for at servere en vedkommende historie…
“Dear John” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar