“Brokeback Mountain”

broke 1

Ud over “Life of Pi” har jeg ikke mødt en film med instruktør Ang Lee bag roret, som har været værd at anbefale videre – Dette gælder også “Brokeback Mountain” fra 2005 med (nu afdøde) Heath Ledger og Jake Gyllenhaal i de altoverskyggende hovedroller, som to cowboys, der under et fåreovervågningsjob højt oppe i bjergene, pludselig begynder at nære varme følelser for hinanden… Deres intime forhold vokser sig større efterhånden som tiden den går, og selv om de begge bliver gift og får børn, da de vender tilbage fra jobbet, higer de så meget efter hinandens selskab, at de i hemmelighed mødes med jævne mellemrum for at dyrke deres såkaldte forbudte passion…

broke 2
Filmen som sådan er ikke dårlig, men den er meget langstrakt, hvor der i større passager ikke sker det helt store… Her falder jeg en smule fra – især fordi interessen for udviklingen af historien langsomt daler, som filmen skrider frem…

broke 3
Der er ingen tvivl om, at det har været en krævende og grænseoverskridende proces for de to hovedrolleindehavere at få skudt enkelte af scenerne i kassen, for de kommer rigtig tæt på hinanden… Deres præstationer er ellers generelt jævnt gode – men ikke på nogen måde prangende præstationer… Generelt er deres karakterer heller ikke særlig sympatiske, hvilket får én til at tage lidt afstand til dem og blive lidt ligeglad med dem til trods for at de roder sig ud i følelsesladede øjeblikke, triste momenter og svære udfordringer i livet…

broke 4
“Brokeback Mountain” ér en følelsesladet film, og enkelte kan måske blive grebet af historien – Undertegnede så den til ende en varm august-aften og tænkte, at den nok bedst ville egne sig til en regnvejrsdag i november… Det er ikke en film, som jeg ikke specielt vil gå og huske og heller ikke en film, som på nogen måde har gjort et specielt indtryk – og fra min side af kan jeg ikke give specielt varme anbefalinger i forhold til at skulle se filmen… Hvis man har lyst til store følelser, tragiske familieskildringer, og dramatiske højdepunkter i en film, så er der andre man kan vende sig til end netop “Brokeback Mountain”…
“Brokeback Mountain” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar