“Legendernes tid”

legend

“Legendernes tid” er en dramatisk, rørende og følelsesladet familie-saga, som i hænderne på Edward Zwick er vanvittig kompetent iscenesat…
Jeg så filmen første gang tilbage i 1995, hvor den udkom på DVD, og jeg var begejstret… Her 20 år senere er jeg stadig begejstret og endog en smule imponeret over den måde, som fortællerkunsten får lov til at udfolde sig i en fantastisk flot og prangende film…

legend 1
Anthony Hopkins spiller en far til tre sønner, som i starten af 1900-tallet sender dem afsted for at deltage i første verdenskrig… Krigen forandrer deres liv og da de vender hjem, er intet som det var… Da kærligheden tilmed vinder sit indpas i sønnernes liv, begynder tingene for alvor at skride ud af kontrol…
Ud over at være en fantastisk flot skildring over en familie, er “Legendernes tid” en yderst velspillet film… Ikke kun den altid sikre Anthony Hopkins leverer en prangende præstation, men også en meget ung Brad Pitt og en tiltalende Julia Ormond leverer præstationer, hvor følelserne sidder helt uden på tøjet… Man kan have mange meninger om netop Brad Pitt, men det er ikke uden grund, at han har opnået sin stjernestatus i Hollywood… Allerede tilbage i 1995 viser han, at han er en kompetent skuespiller, som er meget alsidig i sit følelsesregister… Rollen som Tristan her i “Legendernes tid” passer perfekt til ham, og rollen var jo kun ét af mange startskud til en flot karriere…

legend 4
Musikken til filmen er komponeret af James Horner – og han måtte desværre lade livet tidligere her i 2015, da han styrtede ned med sin lille privatflyver… James har lavet musik til mange store film, og hans temaer er altid prangende og voldsomt flotte komponerede, hvor billede og lyd flyder sammen til ét – og i “Legendernes tid” har han ikke gjort nogen undtagelse…

legend 3
Har man endnu ikke set Edward Zwick’s storfilm, så har man en fed filmoplevelse til gode – men ud over popcorn og cola skal man nok også lige sørge for at udstyre sofabordet med en ordentlig karton Kleenex… “Legendernes tid” er et must – Det er fortællerkunst af ypperlig karat…
“Legendernes tid” får 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar