“Avengers – Age of Ultron”

age 1

Okay…  Det kunne Marvel Studios have gjort meget bedre…  Jeg havde i den grad glædet mig til fortsættelsen på et af de største (omend ikke dét største) superhelte-eventyr, som nogensinde er blevet kastet ud til alverdens biografer og nydt i mange stuer, hvor anskaffelsen af en tilgængelig (og lovlig) kopi har fået lov til at fylde et par timer ud i ens liv…  Med fortsættelsen til “Avengers”-filmen har Marvel begået et af de største dyk i film-historien, og jeg var ikke videre begejstret for resultatet af filmfolkenes hårde slid med at få det hele til at fungere flot og ej heller af de storslåede kamp-scener, som i virkeligheden skulle blæse én bagover af benovelse…  Jeg må sige, at Marvel godt kunne have taget sig lidt mere sammen, og ikke serveret os (publikum) en film, som mest af alt ligner det meste af det, som man kan lukke op for på diverse børnekanaler på TV, hvor det hele handler om mest mulig tju-bang, og hvor det stort set kun drejer sig om at fyre en masse kaotiske filmklip af, og hvor en masse hektiske scener dominerer skærmbilledet, så man decideret ikke har en chance for at følge med i hvad der sker…

age 2

Avengers er en af de mest betydningsfulde grupperinger i Marvel (ved siden af X-Men og Fantastic Four), og da den består af en hel række af de mest populære figurer fra Marvel-Universet, så må man også gøre sig en lille smule umage i forhold til at skrue en fornuftig og holdbar historie sammen…  Handlingsforløbet er meget fragmenteret, hvor man i brudstykker ser med hos nogle af de medvirkende, hvorefter det skifter over til nogle af de andre medvirkende, og det virker i det store hele som om, der ikke er sammenhæng i det, som karaktererne hver især foretager sig…  Karaktererne bliver overfladiske og fremstilles meget hule, hvilket på ingen måde gjorde sig gældende i den første Avengers-film, hvor figurerne blev sobert præsenteret og gjort interessante…  I “Avengers – Age of Ultron” er figurerne helt igennem uinteressante, og det største savn er, at de overhovedet ikke udvikler sig undervejs i filmen… At der så i tilgift er en kunstig intelligens, som superhelte-gruppen er oppe imod, tænder mig slet ikke…  Jeg fornemmer på intet tidspunkt i filmen, at skurken er farlig, truende eller en værdig modstander i forhold til, at han står overfor en stor gruppe af de største helte, som er skabt i dette ellers helt igennem så fantastiske univers…

age 3

I det hele taget bliver faremomenterne aldrig rigtig farlige…  De farlige situationer opstår i en fart – og ligeledes overstås de i den samme fart, og det værste er, at man i ingen af de talrige situationer, som heltene hovedkuls bliver kastet ud i, oplever nogen form for desperation hos heltene…  De agerer som om det var den mest naturlige ting i verden, at blive konfronteret med alverdens farer, som både kan true dem selv på livet, men også true en uskyldig befolkning, som ufrivilligt bliver indblandet i de mange kampe, som heltene udkæmper…  Og kæmpet, det bliver der – Der er masser af scener, hvor man i et hæsblæsende tempo overværer masseødelæggelse og meningsløse jeg-slår-dig-du-slår-mig-tilbage-scener, hvor man normalt ville opleve, at (i hvert fald heltene) ville overveje en strategi for at komme helskindet igennem et faremoment…  De kaotiske og livstruende situationer bliver for heltene alt for lette at gennemføre og det bliver på intet tidspunkt særligt intenst…  (Ikke en gang da Captain America befinder sig i et tog, som afspores og gennempløjer en bydel, bliver det fremstillet som noget særligt – og det er voldsomt skuffende)…

age 4

Det hele starter ud med en fejende flot scene (uden tvivl), hvor hele Avengers-gruppen kæmper en storstilet kamp mod en større fjendtligsindet gruppe (Hydra), der beskytter Loke’s Scepter…  Da de får tilkæmpet sig scepteret, udløser det, at de får vækket Ultron til live, og den ultimative kamp for at genoprette balancen på Jorden starter…

Det ærgerlige i åbningssekvensen er dog, at man har været 100 procent afhængig af CGI-effekter, hvilket også er med til at nedtone den overbevisning, som jeg havde håbet på at opleve med fortsættelsen på Avengers-filmen…

age 6

Man får i “Avengers – Age of Ultron” lov til at opleve både Iron Man, Hulk, Captain America, Black Widow, Hawkeye og Thor, men ingen af dem får lov til at folde sig ud for alvor, og de skuespillere, som repræsenterer dem, er på ingen måde specielt overbevisende eller prangende i deres fremtoning…  Det ender for mig ud i, at skuffelsen indfinder sig og ærgrelsen over, at man fra selskabets side ikke havde gjort de ting, som jeg efterlyser…  Jeg glæder mig dog til “Avengers – Infinity War”, som bliver delt i to dele og udsendt med godt et års mellemrum – Det bliver noget af det mest ultimative, som Marvel kan sende ud på markedet, så jeg håber og beder til, at det ikke bliver en gang skuffende filmoplevelse…  Jeg var med, da tegneserieudgaven udkom på dansk tilbage i 1990’erne, og det var et stort højdepunkt i Marvel-universet, så forventningerne, må jeg sige, er ret høje…

“Avengers” får 7 ud af 7 stjerner.

“Avengers – Age of Ultron” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar