“Miami Vice” – Sæson 3

miami 1

Så fik jeg afsluttet de 24 afsnit af den tredje sæson af TV-serien “Miami Vice”, der handler om de to sædelighedsbetjente Sonny Crockett og Ricardo Tubbs, som spilles af henholdsvis Don Johnson og Philip Michael Thomas…  Holdet af betjente tæller dog også kommisær Castillo, overvågningsbetjenten Stan, og de to kvindelige betjente Gina og Trudy…

miami 3

Tredje sæson skulle efter sigende være den sæson, hvor man ville kunne fornemme, at serien ville have fundet sit fodfæste, hvor man i de to første sæsoner ville kunne mærke en form for usikker vaklen i forhold til, hvilken retning serien skulle tage…  Jeg er dog ikke helt enig i denne anskuelse…  Jeg synes stadig, at serien vakler en del i forhold til ordentligt at komme ud af starthullet og vise sit publikum, hvor den vil hen…  Der er en del rigtig gode afsnit i sæson 3, men der er desværre også en overvejende stor del af afsnittene, som ikke er videre gode…  Langt de bedste afsnit (so far) er for mig tydeligt at finde i seriens anden sæson…

De dårlige afsnit bærer præg af, at de er for tynde og overfladiske, hvor man egentlig slet ikke går i dybden med den følelsesmæssige problemstilling, som betjentene kommer ud for…  Til gengæld fungerer det super fint i de rigtig gode afsnit, når handlingen først tager fat og man fornemmer et kortvarigt kick, som desværre i løbet af sæsonens 24 afsnit kommer alt for lidt frem…

Blandt de bedste afsnit tæller “Stone’s war”, “Walk-Alone”, “Baby Blues”, “The savage” og dobbeltafsnittet “Down for the count”…  I disse nævnte afsnit får man det, som man egentlig burde få af hvert eneste afsnit – Et velskrevet og vedkommende plot, hvor der bliver spillet på følelserne, og hvor man oplever skurkene som ægte bad-guys…

miami 2

Don Johnson overskygger alle andre i sæson 3, hvor man tydeligt både ser og fornemmer, at rollen som Sonny Crockett passer ham rigtig godt…  Han giver den hele armen og leverer en stilsikker og respektabel præstation i hvert eneste af de 24 afsnit, som sæson 3 består af…  Til gengæld er Philip Michael Thomas i rollen som hans partner Ricardo Tubbs gledet en smule i baggrunden, pånær et enkelt afsnit (“Walk-Alone”), hvor han rigtig får lov til at rulle sig ud…  De to kvindelige betjente Gina og Trudy, spillet af henholdsvis Saundra Santiago og Olivia Brown har fået meget mere skærmtid her i den tredje sæson, end de har haft i de to foregående sæsoner – og der er ingen tvivl om, at det klæ’r serien…

miami 4

Musikken er et af de mere fremherskende elementer i “Miami Vice”-serien, men her i tredje sæson er den desværre en del nedtonet…  I enkelte afsnit brager lydsiden igennem med velkomponerede numre, som præger stemningen i den rigtige retning, men det var klart mere af den slags samklang mellem billeder og lyd især i sæson 2…  I sæson 3 er der også gamle 80’er-hits, som bliver brugt til at understøtte handlingen, og det er heldigvis et af de kærkomne elementer i serien…

Tredje sæson af “Miami Vice” dykker en smule samlet set i forhold til sæson 2, men det skal dog ikke afholde mig fra også at kværne mig igennem både den fjerde og dem femte sæson – Man har da lov til at håbe på, at der er en håndfuld af de rigtig gode afsnit at finde i de to sidste sæsoner også…

“Miami Vice” – Sæson 3 får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar