“About Time”

about 1

Der er noget herligt befriende over filmplakaten til filmen “About time”. Den måde, som de to hovedpersoner griner på virker ægte og ikke påtaget – noget som måske ses alt for sjældent her i 2014, hvor jeg personligt oplever rigtig mange mennesker, som brokker sig, hævder sig selv over andres utilforladelige adfærd og er sure over selv de mindste ting…

About Time trailer - video
Tja, “About time” er alt andet end det, og derfor er det ikke kun filmplakaten, som er befriende – selve filmen er det i høj grad også. Nu er jeg ikke den, som er faldet for hverken “Love actually”, “Fire bryllupper og én begravelse” eller “Notting Hill”, og da “About time” bliver sammenlignet med netop disse tre film, så kunne jeg umiddelbart godt bakke ud, og pænt lægge filmen tilbage på hylden… Men der er noget underligt dragende ved den forside (filmplakaten), der er noget, som bare skriger til mig, at jeg skal se den film, og at den ikke er som de andre tre, som jeg nævnte…
Og ganske rigtigt – den er bare helt anderledes… Helt loose, men stadig med et strøg af seriøsitet, helt igennem velfortalt og med en pointe, som ikke engang de bedste eventyr har kunnet præstere at få frem på samme effektive måde.

About Time film still
“About time” er et moderne eventyr, hvor den smukke unge pige møder prinsen på den hvide hest, hvor der er magi og kærlighed, hvor der er modstand og søgen efter identitet…
Vi er kun ganske få minutter inde i filmen, da det afsløres, at i den familie, som er omdrejningspunktet for fortællingen, kan der ske magiske ting… Mændene kan rejse tilbage i tiden… Og det bliver udnyttet i allerhøjeste grad, da den unge knøs Tim bruger sin helt særlige evne til at finde kærligheden i sit liv… Ikke rigdom. Ikke materielle goder. Ikke luxus. Ikke berømmelse. Simpel og smuk kærlighed…
Han finder kærligheden i Mary, som spilles af Rachel McAdams, og selv om han dummer sig i starten (og spoler ret meget tilbage i tiden for at gøre det hele godt igen), så ender det med at der vokser ægte kærlighed ud af deres skæve venskab.

about 4
“About time” skal ses!!! Den må ikke springes over… Den både fornøjer og underholder i en grad, som sjældent ses på film – og desuden er historien både velfortalt, underfundig og gennemgående humoristisk på en afdæmpet, charmerende og sober facon. (Tag nu bare scenen, hvor det lykkedes den mandlige hovedrolleindehaver at komme i seng med den kvindelige hovedrolleindehaver – Akten er kun lige overstået, da han skynder sig at spole tilbage for at gentage sin succes, og det ikke kun én gang, men hele tre gange – “What a lucky guy”, tænker man).
Herfra kan jeg kun varmt anbefale filmen.
“About time” får 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar