“Fasandræberne”

fasan 1

“En pokkers god film”. Så kort kan det siges…
“Fasandræberne” er den anden film i rækken af filmatiseringer, der baserer sig på Jussi Adler Olsens romaner om kriminalassistent Carl Mørch og Afdeling Q – (Den første hed “Kvinden i buret”, hvis nogen skulle have misset det).
Igen indfanges man af en godt udtænkt og flot sammenskruet historie, som (for os, der ikke har læst bøgerne) byder på et overordentligt højt spændingsniveau og masser af overraskelser i plotudviklingen. Filmskaberne har igen skabt en mørk og dyster film, der viser mennesket og menneskelige handlinger fra de værste og ondeste sider… Og der lægges absolut ikke skjul på noget i “Fasandræberne”. Volden er voldsom, udpenslet, blodig og meget ubehagelig at overvære…

fasan 2
Heldigvis er det dog ikke volden, som er omdrejningspunktet i filmen, men derimod er det den fabelagtige historie, som udspiller sig. Carl Mørch har endnu en gang gravet en gammel sag frem, hvor hans mavefornemmelse siger ham, at den ikke er afsluttet… Da han begynder at granske i sagen, viser det sig, at den lever i bedste velgående, og snart har han og hans makker hænderne fulde i opklaringen af en tyve år gammel mordgåde…
Carl spilles fortrinligt af Nikolaj Lie Kaas – allerede i den anden film er han blevet synonym med karakteren – (og har således også filmjob de næste mange år – afhængig af Jussi’s produktivitet). De øvrige medvirkende spiller også virkelig godt og overbevisende, og i særdeleshed skal Pilou Asbæk fremhæves i rollen som den altoverskyggende og mest usympatiske slyngel i nyere dansk filmhistorie… Sarah-Sofie Boussnina, i rollen som den unge Kimmie, skal også fremhæves for sin suveræne præstation…

fasan 3
“Fasandræberne” er, ligesom “Kvinden i buret”, instrueret af Mikkel Nørgaard, og han har med film nummer 2 fået sit ståsted fastsat… Man er på ingen måde i tvivl om, at Carls univers er omkapslet af mørke, dystre og skumle miljøer og ligeledes ditto angående de personer han omgås… Mikkel Nørgaards instruktion er sikker, spændende og rigtig godt filmisk håndværk, som i sig selv gør filmene meget seværdige.
Nu er jeg gentagne gange blevet spurgt og opfordret (af min kære kone) om jeg ikke ville hoppe på den skrevne historie om Carl Mørch, men uden at neglicere Jussi Adler Olsen for hans genialitet i forhold til at skrue en god historie sammen eller for hans kunstneriske evne som forfatter, så har jeg ikke haft held med at blive fanget af hans måde at skrive på… Det er vel smag og behag med bøger, som det er med meget andet – og jeg læser mangt og meget indenfor netop samme genre som Jussi skriver i, men desværre har jeg ikke haft held med at blive indfanget af hans skrevne værker… Lidt trist – for jeg er med garanti ikke den eneste, og jeg holder meget af, at man skal læse en god historie – og det er et kæmpe stykke arbejde at skrive en bog, som tilmed skal have succes – og hvor er det bare ærgerligt, at man har skrevet en lang roman, når hovedparten af den danske befolkning vælger at nøjes med at se filmen… Her fortjener romanforfatterne større respekt efter min mening…

fasan 4
Men tilbage til filmen… For der er med “Fasandræberne” tale om en gedin spændingshistorie, som kan nydes på filmlærredet – eller som roman – og hvor er det bare fedt, at der er nogle mennesker anno 2014, som formår at give os noget kvalitet…
“Fasandræberne” får her mine varmeste anbefalinger – Se den!!!!
“Kvinden i buret” fik 6 ud af 7 stjerner.
“Fasandræberne” får ligeledes 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar