“Among the living”

among

Jeg abonnerer på det tyske filmmagasin “Moviestar” og læste for godt 8 måneder siden en anmeldelse af filmen “Among the living” der gjorde, at jeg med super høje forventninger anskaffede mig filmen og nu langt om længe fik den set – og det havde da så absolut slet ikke været nødvendigt… Der er tale om en helt igennem overvurderet slasher-film, som vil forsøge sig med noget nyt indenfor genren, men som efter min mening fejler ganske meget…
Ja, der er uhyggelige og makabre scener i filmen, men når man forsøger at kopiere og mikse store geniale kult-klassikere som “Fredag d. 13.”, “Motorsavsmassakren” og sågar lidt Stephen King, så skal man efter min mening også gøre det ordentligt og ikke kun halvhjertet og sjusket, som det er tilfældet med “Among the living”…
Tre drenge pjækker fra skole, og opdager ved et tilfælde en kvinde i et bagagerum på en bil… Hun er bundet og smurt ind i blod, og pludselig dukker gerningsmanden op, så de må flygte over hals og hoved… Det viser sig, at de har været vidne til noget, som de ikke skulle have været vidne til, og snart efter er de alle tre i overhængende livsfare, da de bliver jagtet med det ene formål at blive slået ihjel…

among 2
Tja, det lyder jo da slet ikke som et muntert oplæg til en film, men når vi er i horror-genren, så er det jo den slags grusomheder, som man både kan og vil forvente… At “Among the living” så desværre fejler i forhold til at levere en ordentlig sammenhængende historie, samtidig med at den fejler i forhold til at levere nervepirrende spænding og ikke får defineret sin lidt latterlige hovedkarakter (alias: morderen) gør, at den bliver lidt en skuffelse at overvære og det som var tænkt som noget genialt, bliver kun til noget filmisk bras, der kan betegnes som en lettere træls oplevelse for én horror-nørd, der havde forventet noget andet… Og det skal især udtrykkes, idet det franske instruktør-par havde en genial debut med filmen “Inside”…(som også er anmeldt her på siden).

among 1
Man kan dog ikke være lige heldig hver gang, men en film som “Among the living” viser med al tydelighed, at man med god omtale kan få forventningerne skruet i vejret hos publikum, og i bund og grund er det i sig selv jo en succes-historie, da kassen (altså pengekassen) kan fyldes med nye midler til nye projekter…
“Among the living” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar