“Highlander 2 – Det endelige opgør”

Original titel: “Highlander II – The Quickening”
Instruktion: Russell Mulcahy
Medvirkende: Christopher Lambert, Sean Connery, Virginia Madsen og Michael Ironside
Udgivet: 1991
Spilletid: 91 minutter
Director’s cut: 109 minutter

I en nær fremtid er Jordens ozonlag bukket under for den menneskeskabte forurening, som er udledt til atmosfæren, og en række forskere med Connor MacLeod i spidsen har konstrueret et kunstigt skjold, som skal beskytte Jorden imod den radioaktive ultraviolette stråling, som udsendes fra Solen… Connor MacLeod blev den sidste af de udødelige – og vandt dermed prisen, men vandt dermed også muligheden for igen at blive gammel… Han er derfor nu en aldrende herre, men da en ny gruppe af udødelige, som er bosiddendepå en helt anden planet end Jorden, får nys om hans eksistens, ser de ham fortsat som en trussel, og derfor bliver et lille regiment af udødelige sendt ned på Jorden med det formål at eliminere ham én gang for alle – Og dermed kan det hele starte forfra, for profetien siger, at der kun kan være én…

Hvor den første “Highlander”-film udviklede sig til at blive en film med kult-status, kom film nummer to desværre til at blive lidt af et flop… Jeg husker, at jeg var i biografen for at se filmen, og var egentlig i første omgang ret begejstret, hvilket dog nok mest gik på, at jeg som ung blev forblændet af de iøjnefaldende special-effekter, som var forbundet med filmen, og desuden havde jeg på dette tidspunkt heller ikke set den første film endnu, hvilket gjorde, at mit kendskab til universet var uudforsket land… Jeg har dog her ved gensyn anno 2020 måttet sande, at der på ingen måde er tale om en stor filmisk oplevelse, men at der er tale om en lettere overfladisk og rimelig amatøragtig film, som egentlig ødelægger det oprindelige koncept…

Vi bliver endnu en gang præsenteret for en masse actionfyldte scener, hvor der udkæmpes dueller fortrinsvis med sværd, og hvor der oveni foregår et hav af eksplosioner… Disse er ganske effektivt og overbevisende udført, men det er jo langt fra nok grundlag til at basere en film på – Der skal som det allervigtigste også være en holdbar handling og historie at bygge på, og den er desværre en smule for tynd og intetsigende her i fortsættelsen til en ellers suveræn første film om den udødelige højlænder fra det skotske land… Hovedrollen bliver endnu en gang spillet af Christopher Lambert, der egentlig gør et ganske fint stykke arbejde med karakteren, men helt så overbevisende bliver det ikke sådan rigtigt… Til gengæld er Sean Connery’s tilstedeværelse i filmen endnu en gang et kæmpe plus for filmen, og i skurkerollen kan man opleve Michael Ironside levendegøre en ret så skræmmende figur, mens Virginia Madsen fylder rollen helt fint ud som MacLeod’s udkårne…

“Highlander 2 – Det endelige opgør” får 2 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Highlander 2 – Det endelige opgør” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar