“Spider-Man 2”

Original titel: “Spider-Man 2”
Instruktion: Sam Raimi
Medvirkende: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina og James Franco
Udgivet: 2004
Spilletid: 127 minutter

Efter at have udkæmpet sin kamp mod The Green Goblin har Peter Parker måttet indse, at det ikke vil være muligt at tilbyde sit hjerte til Mary Jane Watson, som han elsker så dybt og inderligt… Han ville simpelthen ikke kunne bære, hvis en eller anden tilfældig superskurk ville tage hende som gidsel og bruge hende som pressionsmiddel til at opnå sit mål – og derfor er han nødt til at træffe den nærmest ubærlige beslutning om, at han ikke kommer til at kunne dele sit liv med hende… Han bliver trist og ked af det, og bevæger sig på kanten af en depression, og beslutter sig for at lægge Spider-Man på hylden, så han kan leve sit liv og gøre de ting, som han har drømmer om at udleve – men da en ny superskurk dukker op, må han sande, at der med store kræfter følger et stort ansvar…

“Spider-Man 2” starter ud, hvor den første film slap, og det i samme hæsblæsende tempo og i samme gennemførte stil, som forgængeren… Der er tale om en fuldstændig fantastisk film, som både indeholder actionfyldte spændingsscener, dramatiske og følelsesladede momenter og øjeblikke, hvor det romantiske slår igennem på en fuldkommen uimodståelig måde… “Spider-Man 2” er alt andet end kun en superhelte-film eller en spændende actionfilm, for der er i allerhøjeste grad også tale om en kærlighedsfilm af hidtil usete dimensioner… Jeg var meget opslugt og optaget af den første film i serien, og jeg må indrømme, at jeg er mindst lige så fanget og revet med af film nummer to – og det er ikke mindst fordi, den fungerer så godt på alle planer…

Igen er filmen instrueret af Sam Raimi, der har et eminent godt tag i at få det handlingsmæssige til at tage sig bedst muligt ud… Her er intet overladt til tilfældighederne, og man fornemmer tydeligt, at dette er et filmisk projekt, som han har brændt for at gennemføre – I hvert fald skinner det meget tydeligt igennem i det færdige resultat, hvor man nærmest er slået bagover af begejstring i forhold til den måde, som filmen af denne karat kan gå direkte ind i hjertekulen på én og påvirke ens følelsesmæssige center på en så gribende måde… Det er en sjælden bedrift, men det er netop hvad Sam Raimi har formået at gøre – og det fungerer naturligvis, fordi alle de filmiske elementer spiller så utrolig godt sammen og går op i en højere enhed…

Musikken er endnu en gang komponeret af Danny Elfman, der også denne gang formår at levere varen, så den fungerer bedst muligt, og understøtter handlingen i filmen ved at være medvirkende til at skabe den helt rette stemning… Desuden er de visuelle effekter fuldstændig forrygende sat op, så de virker både overbevisende og er med til at gøre det hele ekstra nervepirrende… Rollen som Peter Parker og Mary Jane varetages endnu en gang af Tobey Maguire og Kirsten Dunst, der begge to skinner fuldstændig igennem i deres respektive roller… Skurkerollen er denne gang varetaget af Alfred Molina, der i rollen som Doctor Octopus er særdeles skræmmende og leverer også en ret så overbevisende præstation med rollen… Med andre ord, så fungerer alt i filmen upåklageligt, og man bliver med “Spider-Man 2” beriget med en filmisk oplevelse, der kvalitetsmæssigt ligger helt i top og rangerer blandt de absolut allerbedste film, der nogensinde er blevet lavet gennem tiden… Jeg kan i hvert fald ikke andet end udtrykke min uforbeholdne begejstring for filmen – Det er et betydningsfuldt mesterværk, som der her er blevet skabt…

“Spider-Man 2” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Spider-Man 2” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar