“Spider-Man”

Original titel: “Spider-Man”
Instruktion: Sam Raimi
Medvirkende: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe og James Franco
Udgivet: 2002
Spilletid: 121 minutter

Peter Parker er en universitetsstuderende, som af alle i sine omgivelser bliver betragtet som den ultimative nørd… Han er dog en ung mand med hjertet det helt rette sted, og som også er forelsket i den smukke Mary Jane Watson, som bor i huset ved siden af det hus som Peter deler med sin onkel Ben og sin tante May… På en rundtur på et biologisk forskningscenter bliver Peter Parker ved et uheld bidt af en genetisk manipuleret edderkop, som overfører sin dna til hans egen krop, og pludselig udvikler han sig til en menneskelignende edderkop, der kan spinde net, kravle på vægge og både bevæge sig hurtigt og løfte meget tunge ting… Han forsøger at holde sine nye kræfter skjult og opdager, at han er nødt til at udnytte disse til at bekæmpe ondskab og forbrydelser – og dette bliver starten på en karriere som superhelten Spider-Man…

Helt fra min barndom har jeg været fan af den netsvingende gavflab, og de talrige helteagtige eventyr, som blev præsenteret i tegnede udgaver… Derfor var det også et stort øjeblik for mig, da jeg første gang skulle stifte bekendtskab med Spider-Man på film – og heldigvis lykkes det for Sam Raimi og hele holdet bag filmen at få genskabt alt det, som var velkendt og elsket fra seriehæfterne i denne filmatisering, og resultatet er intet mindre end fuldstændig fantastisk… Man får noget der nærmest kan betegnes som den ultimative superhelte-film, hvor der er masser af action, spænding og dramatiske scener, og så er det helt særlige ved “Spider-Man”, at man har formået at give karakteren en personlighed, som går direkte ind under huden på én, hvor han (ud over at bekæmpe skurkene også) må kæmpe med sine private og personlige problemer… Her er det meste naturligvis centreret om hans mislykkede kærlighed til Mary Jane – og det er superromantisk og fungerer fuldstændig perfekt og er i en fin balance med resten af filmen…

Special-effekterne er forrygende, produktionsdesignet er både overdådigt og imponerende, og det musikalske bidrag, som er komponeret af Danny Elfman, er perfekt sat sammen, og underbygger handlingen på den bedst tænkelige måde… Dertil kommer et formidabelt velskrevet manuskript af David Koepp, som har sørget for at holde sig ret stringent til ophavsmaterialet, og som har skabt den helt perfekte ramme for en bragende flot filmisk fortælling, der bliver formidlet på en helt igennem fængslende og medrivende måde gennem det visuelle medie… I rollen som Spider-Man/Peter Parker kan man opleve en velspillende Tobey Maguire, der er som taget ud af tegneseriehæfterne, og han leverer en fuldkommen troværdig og overbevisende præstation, der tilmed både er karismatisk og charmerende… Rollen som Mary Jane varetages af Kirsten Dunst, der også er det helt rigtige valg til rollen, og så er Willem Dafoe i rollen som The Green Goblin helt igennem forrygende, og lever sig med stor overbevisning ind i skurkerollen… Sam Raimi har på alle måder skabt en film, der kun kan roses – og som i hvert fald smelter mit filmhjerte…

“Spider-Man” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Spider-Man” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar