“Pigen der legede med ilden”

Instruktion: Daniel Alfredson
Medvirkende: Noomi Rapace og Michael Nyqvist
Udgivet: 2009
Spilletid: 129 minutter
Director’s Cut: 183 minutter

På tidsskriftet Millennium hviler man ikke på laurbærene efter at have bragt den store afsløring om den skandaløse virksomhedssvindel, hvor Henrik Wennerström stod i spidsen, og kaster sig hovedkuls ud i en ny sag, hvor det handler om menneskehandel og illegal købesex… Dette fører til, at der bliver begået en række mord, som allesammen peger på Lisbeth Salander som den skyldige, og hun bliver derfor jaget vildt… Hendes gode ven og journalist Mikael Blomkvist er dog helt fra starten overbevist om hendes uskyld, og sætter alle sejl ind for at komme til bunds i sagen, så hun kan gå fri, men det bliver pludselig meget farligt – livstruende farligt…

Anden del i forfatter Stieg Larson’s Millennium-trilogi fortsætter hvor den første slap, men rent kvalitetsmæssigt er den i sin helhed knap så godt skruet sammen som den første film… Denne gang er der ikke brug for nogen nærmere introduktion af de medvirkende karakterer, og hovedrollerne fortolkes endnu en gang ganske fortræffeligt af henholdsvis Michael Nyqvist og Noomi Rapace, hvor handlingen i denne film er centreret en hel del omkring Lisbeth Salander og hendes blakkede fortid… Det er da også en ganske interessant og rimelig spændende historie, der ruller sig ud, hvor der især hen imod slutningen er tale om elementer og scener, hvor man sidder med tilbageholdt åndedræt for at følge de klimatiske opgør, som også bringer chokerende afsløringer og overraskende twists, der dermed lægger op til den tredje og sidste del i trilogien…

Instruktionen er denne gang overtaget af svenskfødte Daniel Alfredson, der ikke helt formår at ramme den samme stil, som danske Niels Arden Oplev serverede for publikum i den første del, men som nævnt ligger de to film godt i tråd med hinanden, hvor man fra manuskriptforfatternes side har været meget omhyggelige med at få de to historier flettet ind i hinanden… Den første film udgjorde til tider en meget voldsom oplevelse, og det samme gør sig gældende for “Pigen der legede med ilden”, der bestemt ikke er egnet for hverken børn eller sarte sjæle – og som serverer både grov vold og ubehagelige sex-scener, der virker direkte frastødende… Igen eksisterer filmen både i en biografversion på 129 minutter og en forlænget udgave på 183 minutter, hvor man selvsagt får lov til at opleve en del flere scener, som kan afdække endnu flere detaljer til historien… Jeg så den lange version af filmen, og alt ialt kan jeg kun sige, at jeg var optaget og revet med af den uhyggelige handling – og ser kun frem til at kunne nyde den tredje, sidste og afsluttende del af trilogien…

“Pigen der legede med ilden” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Pigen der legede med ilden” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar