“Kampen om Abernes Planet”

Instruktion: J. Lee Thompson
Medvirkende: Roddy McDowall og Nathalie Trundy
Udgivet: 1973
Spilletid: 93 minutter

Abernes oprør i slutningen af det 20. århundrede havde en succesfuld effekt, og bragte i første omgang menneskene og aberne tættere på hinanden… Dog raserede en atomkrig Jorden og lagde store dele af kontinenterne øde, og aberne samledes for at føre deres race videre som den dominerende på planeten… Dog er der stadig mennesker, som tror på, at det vil kunne lykkedes at generobre Jorden, og få genskabt det liv og den måde at leve på, som det var før – og en forestående krig mellem aber og mennesker blusser op for til sidst at ende ud i et knusende angreb, der danner grundlaget for en skæbnesvanger fremtid…

Femte og afsluttende del i serien om “Abernes Planet” starter egentlig rigtig godt ud med et kort oprids over de seneste begivenheder, og fortsætter derefter med at introducere publikum for de nye omstændigheder og forhold, som parterne lever under… Efterhånden som man dog kommer ind i filmen, udvikler det sig til en lettere plat og temmelig amatøragtig måde at få afviklet handlingsforløbet på, og selve krigen mellem aberne og menneskene kommer til at virke lidt latterlig, så det, hvad man havde håbet på, ville have været det store sus i form af en bravour finale, ender desværre med at blive lidt af en skuffelse…

Der er dog stadig ting, der fungerer i filmen, hvor (som også i alle de andre film i serien) kostumerne og make-up-effekterne omkring det at få levendegjort de mange aber er meget vellykket… Desuden er musikken, der denne gang er komponeret af Leonard Rosenman, (der iøvrigt også komponerede den blændende musik til “Flugten på Abernes Planet”), fuldstændig smuk og fuldkommen sigende i sin udtryksmåde og som understøttende element til den handling, der udspiller sig – Og helt klart filmens absolut bedste og mest positive af alle de elementer, der indgår i filmen… Man får her med “Kampen om Abernes Planet” en velfortjent afslutning på en af filmhistoriens store og betydningsfulde værker – og kan så kun glæde sig over, at der i 2001 udkom en ny lancering af den første spillefilm i serien, og at der i 2011 og årene frem blev lavet en trilogi, der fuldstændig fornyede hele det oprindelige koncept…

“Kampen om Abernes Planet” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Kampen om Abernes Planet” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar