“Rambo 3”

Instruktion: Peter MacDonald
Skuespillere: Sylvester Stallone og Richard Crenna
Udgivet: 1988
Spilletid: 102 minutter

John Rambo er en Vietnam-veteran, der lever et tilbagetrukket liv i Thailand, hvor han tjener sine penge på arrangerede kampe… Han opsøges her endnu en gang af oberst Trautman, der vil have ham med på en mission i det krigsramte Afghanistan, hvilket han dog nægter… Trautman må derfor selv stå i spidsen for en mindre hær, som har til opgave at fuldføre en farlig mission, men denne slår fejl og Trautman bliver taget til fange… Da Rambo får nys om dette, får det ham til at tage en beslutning om at drage i krig for at befri sin tidligere overordnede og gode ven…

“Rambo 3” er rendyrket action, hvor masser af drengerøvsaction præger filmen, og hvor talrige eksplosioner og skuddueller brager om ørerne på de medvirkende… “Rambo 3” kommer derfor i det store hele til at minde rigtig meget om en krigsfilm, hvor de fleste af disse er centreret netop omkring det samme koncept – og i denne film fungerer det ganske fint, selvom man også er nødt til at tilstå, at filmen ikke er i besiddelse af det samme kvalitetsmæssige niveau, som både den første og film nummer to kunne mønstre… I “Rambo 3” er der især et manuskript, der halter lidt – og selvom der er masser af action og spænding proppet ind i filmen, så virker meget af det rimelig søgt og også for tilfældigt, hvilket får Rambo til at fremstå lidt for meget som den uovervindelige helt, selvom han undervejs også bliver såret og må tage sin del af de tørre tæsk…

Det er endnu en gang Sylvester Stallone, der varetager opgaven at lægge krop til John Rambo, og han leverer også denne gang en rigtig fin præstation, hvor han i rollen som én af filmhistoriens mest effektive dræbermaskiner både får lov til at spille med musklerne og til at agere med sin ganske habile måde at levere et nuanceret skuespil – selvom han det meste af vejen i denne film er sammenbidt og angerfuld… Undervejs i filmen er der masser af nedskudte eller nedkæmpede fjender, hvilket får “Rambo 3” til at have en ret høj såkaldt “body-count”, som er en betegnelse for antallet af døde mennesker i en film – og som her i filmen er langt højere end nogle af de film, der findes i fx horror-genren…!!!

Selve iscenesættelsen er foretaget af Peter MacDonald, der dybest set har leveret et rigtig fint stykke arbejde med at få filmen til at lykkes… Planlægningen af de actionfyldte scener er i hvert fald lykkes rigtig godt, og han har her også udvist en fin sans for at rette fokus på de rette detaljer og på de rette kameramæssige virkemidler således, at det hele kommer til at fremstå som ret så vellykkede scener… At manuskriptet så lige halter en smule er jo så en biting, men så absolut én af de meget vigtige ting, der skal fungere for at få en optimal oplevelse ud af filmen… “Rambo 3” er også en ganske god film og leverer som nævnt masser af hårdkogt action – og så blev filmen efterfulgt 20 år senere i 2008 af endnu en film i serien, og blev så endeligt afsluttet med femte og sidste kapitel i 2019…

“Rambo 3” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rambo 3” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar