“Rambo – First Blood 2”

Instruktion: George P. Cosmatos
Medvirkende: Sylvester Stallone, Richard Crenna og Julia Nickson
Udgivet: 1985
Spilletid: 96 minutter

John Rambo er en krigsveteran, som efter sin hjemsendelse fra Vietnam-krigen har haft utrolig svært ved at tilpasse sig under samfundets normer – og derfor er han endt i en arbejdslejr for straffefanger… Hans evner som soldat er dog ikke gået upåagtede hen, og da myndighederne får nys om, at der stadig er overlevende amerikanske soldater holdt som fanger i Vietnam, bliver han spurgt om, om han vil forestå den farlige redningsmission… Rambo er mere end villig, og snart efter befinder han sig igen i den vietnamesiske jungle, og lykkes også ret hurtigt med sin mission – men herefter bliver han taget ret så alvorligt ved næsen af sine forestående befalingsmænd, og dermed tager missionen en drejning… Først gælder det om at overleve, og dernæst skal en utilgivelig handling hævnes – Og Rambo agter ikke at fejle på sin mission…

Fortsættelsen til “First Blood” fra 1982 er endnu en intenst spændende og ret så nervepirrende og actionfyldt film, som på alle måder vil tilfredsstille den mest kræsne tilhænger af film i denne genre… “Rambo – First Blood 2” er dog også anderledes end den første film… For det første er handlingen denne gang henlagt til det eksotiske Vietnam og for det andet er der denne gang nærmest tale om en decideret krigsfilm, hvor en énmandshær tager kampen op mod en gruppe fjendtligsindede vietnamesere… Der er således masser af skuddueller, ildkampe, eksplosioner og livsfarlige konfrontationer indlagt i filmen – og det hele er centreret omkring det element, at John Rambo nærmest er en uovervindelig actionhelt, som er toptrænet i militær krigsførelse… Dette element vil måske hægte nogen af, men tilhængere af genren vil få en suverænt fed filmoplevelse, der også kvalitetsmæssigt fungerer på et meget højt niveau…

John Rambo spilles endnu en gang af actionstjernen Sylvester Stallone, der også denne gang fylder sin rolle virkelig godt ud og med stor overbevisning levendegør sin karakter… Stallone har en eminent evne til at leve sig ind i sine roller, og har med sin rolle som Rambo skabt en ikonisk karakter, der fungerer som forbillede for rigtig mange (især unge) mennesker, hvor han dyrkes som helt på samme måde som Tarzan eller Superman… I diverse andre roller kan man opleve Richard Crenna, Charles Napier, Steven Berkoff, Martin Kove og Julia Nickson – Og alle disse er uden tvivl også med til at sætte deres præg på filmen (på den absolut gode måde)…

Iscenesættelsen er denne gang foretaget af George P. Cosmatos, og han udviser også en stor sans for at formidle den gode historie på den bedst tænkelige måde gennem det filmiske medie… “Rambo – First Blood 2” er ikke ligefrem visuel kunst, men den fungerer suverænt godt på alle måder – Og som actionfilm med krigshandlinger som det centrale fungerer den særdeles godt… Der er fokus på de helt rigtige detaljer, og så er der bare tale om en hårdkogt og eksplosiv actionfilm, hvor man får lov til at opleve adrenalinen suse rundt i kroppen – Og så er der undervejs i filmens handling også lagt en hel del overraskelser ind, som er totalt uforudsigelige og som kun er med til at øge spændingsniveauet… Det er utrolig svært at vælge mellem “First Blood” og “Rambo – First Blood 2” om hvilken, der er den bedste af de to… De er forskellige hver for sig, og jeg hælder til at gå med to’eren – Men det er godt nok tæt løb…

“Rambo – First Blood 2” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rambo – First Blood 2” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar