“Malcolm X”

Instruktion: Spike Lee.
Medvirkende: Denzel Washington og Angela Bassett.
Udgivet: 1992.
Spilletid: 202 minutter.
Bedømmelse: 5 ud af 7 stjerner.

Denne biografiske spillefilm handler om én af historiens mest betydningsfulde personligheder, hvad angår kampen for at udligne raceforskellene i USA… Man følger ham helt fra sine unge år som småkriminel og frem til hans sene voksenliv, hvor han har gjort sin indflydelse gældende i mange kredse – og kæmpet for, at skabe et samfund bestående af farvede mennesker, der skal have de samme rettigheder som den lyse mand… Denzel Washington leverer (som altid) en særdeles kraftfuld præstation som Malcolm Little, der senere blev kendt som Malcolm X – Og iscenesættelsen, som Spike Lee har stået for, er frisk og levende til trods for, at der er tale om en tung og samfundspolitisk film… Der er masser af rigtig gode scener i filmen, men det er en prøvelse at klare sig gennem den meget lange spilletid…

Trailer til “Malcolm X” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar