“Apollo13”

Tilbage i 1970 kørte USA’s rumprogram på fuldt blus, efter at det var lykkes for Neil Armstrong, som det første menneske nogensinde, at sætte sine fødder på Månens overflade… Apollo 13 er den næste i rækken af rumraketter, der skal sendes afsted, og de tre dygtige astonauter Jim Lovell, Fred Haise og Jack Swigert er udvalgt til at bemande denne… Det bliver en tur, hvor forventningerne om succes er høje, men undervejs opstår der fatale problemer, der for alvor bringer deres liv i fare – og en nødplan må iværksættes for at få dem sikkert og levende tilbage på Jorden igen…

“Apollo 13” er en fantastisk film… Først og fremmest er den spændende som bare pokker, og desuden er den utrolig velspillet af samtlige medvirkende, samt iscenesat stilfuldt og med stor sans for at formidle den gode historie på et fortællermæssigt højt niveau… Der er masser af virkelig gode scener i filmen – og en hel del ret så mindeværdige replikker – og så er hele filmen bare rigtig godt skruet sammen, hvor man (til trods for at kende udfaldet) er fuldkommen opslugt af handlingen… Hele vejen gennem filmen er man revet med af den intenst spændende og yderst dramatiske handling, der udspiller sig – og i slutningen kan jeg helt sikkert garantere for, at der ikke er et øje tørt…

I hovedrollerne kan man opleve Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Gary Sinise og Ed Harris – Og de leverer helt igennem fantastiske præstationer, hvor deres indlevelse i deres respektive roller er helt fænomenal… Filmens handling bæres uden tvivl af de nævnte hovedrolleindehavere, men også Kathleen Quinlan i rollen som Marilyn Lovell er helt igennem forrygende… Iscenesættelsen er varetaget af Ron Howard, der med “Apollo 13” har lavet sin absolut bedste film gennem sin lange karriere – og han har på alle måder udvist et helt særligt format som filmskaber med denne film…

Filmen var nomineret til at kunne modtage en Oscar for bedste film, men vandt dog ikke denne pris… Derimod vandt den for bedste lyd og bedste klipning – hvilket også er fuldkommen velfortjent… Filmen var ydermere nomineret i kategorierne bedste mandlige hovedrolle (Ed Harris), bedste kvindelige hovedrolle (Kathleen Quinlan), Bedste manuskript, bedste produktionsdesign, bedste visuelle effekter, samt bedste musik (komponeret af James Horner) – og dette siger uden tvivl noget om, hvilken kaliber film, der her er tale om…

“Apollo 13” får 7 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Apollo 13” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar