“Rocky Balboa”

Rocky Balboa er begyndt at mærke alderen trykke en smule, men han er stadig frisk på en kamp i bokseringen… Hans kone er i mellemtiden gået bort under et sygdomsforløb, hvor hun tabte kampen mod kræften, og Rocky forsøger stadig at få styr på de forskellige stumper, som hans liv består af… Nye og talentfulde boksestjerner spirer frem, og mange af disse er både højrystede og arrogante samtidig med, at de bringer et helt nyt mere negativt præget billede ind i bokseverdenen… Én af disse nye stjerner udfordrer Rocky til en opvisningskamp, og han kan mærke, at han er nødt til at takke ja til tilbuddet for at få rettet op på den skandaløse udvikling, som er kommet ind i ringen…

“Rocky Balboa” bringer sagaen om Rocky Balboa tilbage til rødderne, hvor man på samme måde som i den første film får et billede af et menneske, som har hjertet på det helt rette sted, men som har svært ved at få sit liv til at hænge sammen… Filmen er derfor langt mere end et boksedrama… Der er med “Rocky Balboa” tale om et karakter-drama, hvor man følger den aldrende bokser på sin fortsatte rutsjebanetur gennem livets mange facetter… Han har stadig hold i nogle af de gode gamle vanskaber fra tidligere tider, men han stifter også nye venskaber undervejs – Og alt sammen relationer, som giver hans liv værdi og indhold…

Det er endnu en gang Sylvester Stallone, der står for både manuskript og iscenesættelse, og endnu en gang både viser og beviser han, at han har flair for begge dele… Med manuskriptet får han rigtig mange facetter med omkring de vigtige og væsentlige ting i livet, mens han med sin rolle som instruktør på filmen skaber uforglemmelige momenter med en formidabel sans for detaljerne… Stallone spiller naturligvis også selv hovedrollen som Rocky, og endnu en gang leverer han en troværdig og overbevisende præstation – og udviser også stadig en virkelig ganske fin form, når man nu tager hans alder i betragtning…

Stallone får i denne sjette film om Rocky Balboa følgeskab af Burt Young, der har været med helt fra starten i 1976, og han leverer én af filmens absolut bedste præstationer med sin birolle som Rocky’s svoger… Desuden kan man opleve Geraldine Hughes i en betydningsfuld rolle, og hun fylder helt bestemt sin rolle rigtig godt ud og udviser rigtig mange nuancer med sin naturlige indlevelse i rollen som Marie, der som helt lille pige blev fulgt hjem af Rocky… “Rocky Balboa” er naturligvis et uundværligt must for fans af serien, og den sætter også et meget fint (igen foreløbigt) punktum for sagaen, hvor man får serveret masser af spænding og dramatik – og bliver beriget med et indblik i menneskelige sider, som kun tjener til inspiration… Og netop dette gør “Rocky”-filmene til noget helt særligt…

“Rocky Balboa” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky Balboa” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar