“Rocky V”

Rocky Balboa vender hjem fra Rusland, efter at have besejret den russiske dræbermaskine Ivan Drago i bokseringen… Balboa’s popularitet er dermed ikke blevet mindre, og han bliver modtaget som en helt i sit hjemland, og der står tilmed promotorer på spring for at få Rocky ud i nye kampe… Han takker dog i første omgang nej til at deltage i disse,da hans seneste møde har påført ham en mindre hjerneskade, som han helst ikke ser bliver større – Men derimod tilbyder han sig selv som bokseinstruktør for en ung og ilter mand ved navn Tommy Gunn, og denne rolle kommer til at have temmelig negative konsekvenser for hans familiære relationer…

“Rocky V” fortsætter sagaen om Rocky Balboa på ganske fornuftig vis, hvor man langt hen af vejen er underholdt af en historie, som i højeste grad er centreret omkring Rocky’s familiemæssige problemer… Fokus flyttes dog i sidste halvdel af filmen over på boksningen, hvor vi også allersidst i filmen flytter ud på gadeplan, fremfor at blive i ringen… Sylvester Stallone har endnu en gang skrevet manuskriptet til filmen, men har overladt instruktionen til John G. Avildsen, der også stod bag iscenesættelsen af den allerførste “Rocky”-film tilbage i 1976…

Hovedrollen som Rocky spilles også denne gang af Sylvester Stallone, der også her i den femte del af sagaen leverer en ganske fortræffelig præstation, hvor han med sin sædvanlige indlevelse i rollen levendegør en aldrende bokser, som dog stadig helliger sig bokseverdenen… I de øvrige roller kan man endnu en gang opleve Talia Shire som Rocky’s hustru, Burt Young som Rocky’s svoger, og Burgess Meredith som Rocky’s afdøde promotor, mens vi får lov til at stifte bekendtskab med Sage Stallone i rollen som Rocky’s søn og Tommy Morrison i rollen Tommy Gunn… Alle som én leverer de ganske fine og habile præstationer, hvor Talia Shire i denne film får lov til at træde ekstra meget i karakter som Rocky’s kærlighed og støtte, når han begynder at bevæge sig ud på gyngende grund undervejs i livet…

Den femte film i serien om Rocky Balboa er anderledes end de fire første – Og det gælder både rent handlingsmæssigt og i den måde, som den er bygget op på… På sin vis sætter den (i første omgang) et ganske fint punktum for serien, og forsøger også at vinde point på netop at være fornyende, hvilket dog efter min mening ikke lykkedes helt så godt… Alligevel er “Rocky V” et uundværligt kapitel i sagaen om Rocky Balboa, og man bør under ingen omstændigheder misse ud på denne, selvom den rent kvalitetsmæssigt ikke når op på samme højde som de øvrige film i serien… Der bydes dog på masser af spænding og dramatik, som dog også her i denne film kommer til at virke en lille smule forudsigeligt… Døm selv…

“Rocky V” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky V” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar