“Rocky IV”

Efter en hård kamp mod Clubber Lang lykkedes det Rocky Balboa at generobre titlen som verdensmester i sværvægt – og der er nu intet, der står i vejen for, at han kan trække sig tilbage og nyde tilværelsen… Dog vil skæbnen, at en kæmpestor russisk kæmpe ved navn Ivan Drago netop er ankommet til USA for at udfordre verdensmesteren, men i første omgang er det Balboa’s gode ven og tidligere modstander Apollo Creed, der tager imod udfordringen – og mødet med russeren viser sig at blive skæbnesvanger for den tidligere verdensmester… Rocky ser sig nødsaget til at hævne sin ven, og derfor drager han til Rusland for at træne til den forestående altafgørende kamp, hvor der er mere på spil end blot æren…

Igen fortsætter sagaen om Rocky Balboa i direkte forlængelse af de begivenheder, der fandt sted i den tredje film… Der er endnu en gang dømt spændende og dramatisk underholdning, mens både de velkoreograferede bokse-scener og de mere sentimentale og følelsesladede scener fylder skærmen… Det, der indtil nu har kendetegnet “Rocky”-filmene, er, at filmene ikke kun har været centreret omkring selve boksningen, men også har haft fokus på mennesket bag handskerne og alle de op- og nedture, som man kan opleve undervejs i livet… Her i “Rocky IV” er de sidstnævnte elementer lagt en smule mere på hylden, og det meste af filmen er derfor denne gang lagt mest over til den del, der har med selve boksningen at gøre, hvor både den hårde træning og afviklingen af kampene har meget fokus på den rå muskelkraft, der ligger bag…

Stilmæssigt har serien om Rocky Balboa derfor taget en drejning, men det gør bestemt ikke filmen til en dårlig én af slagsen… Selve iscenesættelsen af filmen er endnu en gang lagt i hænderne på Sylvester Stallone, der også denne gang har skrevet manuskriptet til filmen… Man fornemmer tydeligt, at han i begge dele har lagt masser af både sjæl og hjerte, og hans formidling af forskellige budskaber gennem filmen går bestemt ikke upåagtet hen… Stallone viser med “Rocky”-filmene, at han er en mand med hjertet det helt rigtige sted – og i en af filmens scener nævner han, at selv når man synes, at alt håb er ude, og man har allermest lyst til at give op, så er det af helt afgørende betydning i ens liv, at man giver det hele endnu en chance, hvor jeg kun kan tilslutte mig denne smukke måde at tænke en værdi i livet ind i sit eget liv…

Sylvester Stallone spiller også denne gang hovedrollen som Rocky Balboa, og de velkendte karakterer fra de første tre film er også stadig med og fortolkes endnu en gang ganske glimrende af Talia Shire, Burt Young og Carl Weathers… Den kæmpestore russiske modstander, som Rocky skal op imod spilles stift og udtryksløst af svenske Dolph Lundgren, der dog passer ganske glimrende ind i rollen som sammenbidt og muskuløs dræbermaskine – og som dennes kæreste kan man opleve danske Brigitte Nielsen, hvor der som et lille kuriosum kan nævnes, at hun her sidst i 1980’erne blev gift med Sylvester Stallone… Jeg er fan af serien, og derfor kan jeg kun give mine varmeste anbefalinger om, at man på et tidspunkt får kastet sig over filmene…

“Rocky IV” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky IV” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar