“Rocky II”

Rocky Balboa vandt ikke mesterskabstitlen i kampen mod Apollo Creed, men til gengæld holdt han ud i hele femten runder mod den regerende verdensmester i sværvægt, og ydmygelsen er dermed næsten ikke til at bære for den chauvinistiske bokser, der inden kampen havde en klar overbevisning om, at det ville være en smal sag at vinde over en amatørbokser… Apollo lovede egentlig sig selv efter kampen, at der ikke ville blive tale om en revanche-kamp, men hans sårede stolthed vil ikke hele, og derfor udfordrer han Rocky Balboa til endnu en gang at træde op i ringen og kæmpe om titlen som verdensmester…

“Rocky II” fortsætter i samme stil som “Rocky”, og igen fortælles der en historie, som handler om langt mere end boksning… Fortællingen om Rocky Balboa stikker temmelig meget dybere, hvor der især er tale om at lade handlingen være centreret omkring, hvordan kærligheden gør én stærkere… Her i fortsættelsen skal Balboa endnu en gang kæmpe imod sine indre dæmoner, før han for alvor kan begynde at fokusere på den forestående kamp, og motivationen ligger i at have noget at kæmpe for, hvilket så i dette tilfælde er kærligheden…

Rocky spilles endnu en gang af Sylvester Stallone, der leverer en gedigen og habil præstation, som den undertippede Rocky Balboa – Og det er med stor indlevelse i rollen, at Stallone får tillagt denne den helt rette troværdighed… Ud over at varetage hovedrollen har han også denne gang varetaget både iscenesættelsen af filmen og endnu en gang skrevet manuskriptet – og begge dele er suverænt håndteret af den ambitiøse Sylvester Stallone… Han får med “Rocky II” bygget videre på fortællingen på mesterlig vis, og giver også plads til at de forskellige karakterer i filmen kan udvikle sig… Derfor er det kun glædeligt endnu en gang at kunne opleve både Talia Shire, Burt Young, Burgess Meredith og Carl Weathers folde sig ud på skærmen i denne dramatiske og spændende fortsættelse i sagaen om den italienske hingst…

“Rocky II” handler – ligesom den første film – om langt mere end bare boksning… Man kan med filmene (tro det eller ej) faktisk blive lidt klogere på livet og tænke en hel del over de værdier, som man gerne vil bygge sit eget liv på – Og det er (i hvert fald for mit vedkommende) meget inspirerende… Der er ingen tvivl om at den afsluttende boksekamp er filmens højdepunkt, som afvikles på en særdeles intens og gribende facon, men i det store hele er det alle de mange andre centrale emner, som man støder på undervejs, der gør filmen til noget helt særligt… Selve boksekampen er iscenesat meget stilfuldt og med stor planlægning af de enkelte detaljer i forhold til at få billedsiden til at fremstå både levende og dynamisk – hvilket så også må siges at være lykkedes suverænt godt… Det er dog først og fremmest den gribende fortælling om én mand og hans kamp for at få livets mange facetter til at hænge sammen, som gør filmen til en både vedkommende, gribende og til tider også ret så rørende historie…

“Rocky II” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky II” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar