“Rocky III”

Det lykkedes med kun en meget lille margen for Rocky Balboa at overtage titlen som verdensmester i sværvægt, efter at have nedkæmpet Apollo Creed i en lang og dramatisk kamp… Rocky er nu blevet en stor stjerne indenfor boksningens verden, og han forsvarer nu sin titel i flere omgange… Han er dog også kommet i søgelyset hos en meget aggressiv bokser ved navn Clubber Lang, der langsomt men sikkert kæmper sig op af rangstigen, hvor hans mål til sidst er at erobre titlen fra Rocky Balboa… Clubber Lang kan bedst betegnes som en yderst farlig dræbermaskine, der nedlægger alt på sin vej, og de mennesker, der står Rocky nær, er meget bekymrede for hans møde med denne farlige modstander…

Tredje del i sagaen om Rocky fortsætter igen, hvor film nummer to slap – og både stilmæssigt og handlingsmæssigt fortsætter den også med at udrulle de mange facetter af livet, som man kan støde på undervejs… Rocky er en mand med hjertet det helt rette sted, og kan derfor kun virke som en karakter, der burde kunne overlevere en masse inspiration til en masse mennesker… Han fortolkes endnu en gang ganske fortræffeligt af Sylvester Stallone, der også denne gang leverer en både troværdig og overbevisende præstation som Rocky Balboa – Og ligesom i den anden film i serien, er det også denne gang Sylvester Stallone, der både har instrueret filmen og skrevet manuskriptet… Det er derfor også kun glædeligt at kunne følge udviklingen af de nu velkendte karakterer, som har været med helt fra starten af – og som også denne gang fortolkes suverænt af henholdsvis Talia Shire, Burt Young, Burgess Meredith og Carl Weathers…

Iscenesættelsen af filmen er frisk og dynamisk, og i afviklingen af de mange boksekampe er der rent teknisk tale om et meget velkoreograferet arbejde, som sammen med planlægningen og udførelsen af et suverænt kameraarbejde udgør en detaljerig og yderst dramatisk afvikling af disse… Der er her i film nummer tre gjort plads til ekstra mange boksekampe, hvilket dog på ingen måde gør filmen til en ringe film… Det er helt klart boksningen, der er det centrale i film nummer tre, men der er stadig også masser af plads til at fokusere på privatlivets mange problemer og til at få behandlet emner, som på en eller anden måde kan være med til at give noget værdi og noget indhold i livet… Det er dette, som gør filmene om Rocky Balboa til noget helt særligt, og her udviser Sylvester Stallone, at han som manuskriptforfatter på alle måder formår at formidle en hel del både tankevækkende og værdifulde budskaber…

I rollen som Rocky Balboa’s farlige modstander kan man opleve Mr. T i en rolle, hvor han giver den maksimalt indlevelse som skræmmende opponent og udfordrer til titlen som verdensmester… Der er masser af virkelig glorværdige og memorable scener i “Rocky”-filmene – og mange af disse er både gribende og rørende, hvilket især skyldes, at man kommer helt ind under huden på de forskellige karakterer… Som helhed fungerer “Rocky-filmene” suverænt godt i alle dens facetter, hvor alle filmiske elementer smelter sammen og går op i en højere enhed – Og musikken er især også med til at skabe den helt rette stemning og atmosfære i filmene, hvor vi her i film nummer tre kan opleve den formidable “Eye of the Tiger”, som er komponeret og fremført af Survivor… Filmene om Rocky Balboa er på alle måder et must for filmelskere – Og de er efter min mening at betegne som havende en helt særlig plads i filmhistorien…

“Rocky III” får 6 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Rocky III” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar